Διώξεις για τον χαμένο «θησαυρό» του Γιώργου Λιάγκα

0
9

Για κακούργημα ο χρηματιστής και οι ιθύνοντες της εταιρίας που «έφαγαν» από τον Λιάγκα 550.000 €


Θετικές είναι οι εξελίξεις για τον Γιώργο Λιάγκα στην υπόθεση εξαπάτησής του από έναν χρηματιστή και μια χρηματιστηριακή εταιρία, εξαιτίας των οποίων έχασε 550.000 ευρώ!

Σε βάρος του χρηματιστή και των ιθυνόντων της εταιρίας ασκήθηκαν διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ αναμένεται το βούλευμα για την παραπομπή τους ή μη σε δίκη. Γι’ αυτό το Πρωτοδικείο της Αθήνας, που θα εκδίκαζε το αστικό μέρος της υπόθεσης, ανέβαλε με την 2467/2017 απόφασή του την ετυμηγορία του έως την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας.

«Εφόσον ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, αυτό είναι μια θετική εξέλιξη για την αντιδικία του κ. Λιάγκα. Το αστικό δικαστήριο θα περιμένει την έκβαση του ποινικού σκέλους της υπόθεσης και στη συνέχεια θα συζητήσει ξανά το αστικό σκέλος» εξηγεί στην «Espresso» ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος (μικρή φωτό).

Ο παρουσιαστής βρισκόταν εν αναμονή της απόφασης, αφού η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 2 Δεκεμβρίου 2016, εν μέσω εντάσεων. «Είναι ντροπή! Μου έχουν φάει όλα τα λεφτά!» είχε καταγγείλει για τα 550.000 ευρώ που… έκαναν φτερά!

Στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα στάθηκε ένας στενός φίλος του, που κατέθεσε ως μάρτυρας και περιέγραψε τη γνωριμία του παρουσιαστή με τον 21χρονο τότε χρηματιστή και τους λόγους που τον εμπιστεύτηκε. «Το 2007 γνωρίζει τον χρηματιστή στη Λάρισα, όπου κατέβαινε υποψήφιος στις εκλογές. Λίγο καιρό αργότερα ο νεαρός μετακόμισε στην Αθήνα. Η σχέση του με τον Λιάγκα ήταν φιλική και του είπε ότι έπιασε δουλειά στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή. Του είπε ότι “αν έχεις λεφτά, δώσ’ τα σε μένα να τα επενδύσω”. Ο Λιάγκας ήξερε και τον ιδιοκτήτη, γιατί ήταν από τη Βουλιαγμένη. Τον ρώτησε αν είναι στην εταιρία και ο ιδιοκτήτης τον σύστησε ως ανερχόμενο αστέρι» κατέθεσε ο μάρτυρας.

Είχαν εξαφανιστεί

Ηταν λίγο πριν από τον γάμο του, το 2010, όταν ο Γιώργος Λιάγκας ζήτησε περίπου 330.000 ευρώ και τα πήρε, οπότε έμεινε ήσυχος πως όλα πήγαιναν καλά. Ωστόσο, τρία χρόνια αργότερα και ενώ βρισκόταν στην Τήνο, λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο του 2013, αποκαλύφτηκε ότι τα υπόλοιπα χρήματά του είχαν εξαφανιστεί!

«Είχε τηλεφωνική επικοινωνία με στέλεχος από την εταιρία, που του είπε ότι “χαθήκαμε τελείως απ’ όταν έφυγες από την εταιρία”. Εδωσα στον Γιώργο υπογλώσσιο εκείνη τη στιγμή, γιατί είναι εμφραγματίας! Πήρε κατευθείαν τον ιδιοκτήτη της χρηματιστηριακής να τον ρωτήσει τι έχει γίνει. Εκείνος τον κάλεσε πέντε λεπτά αργότερα και του είπε πως ο λογαριασμός του είναι μηδενικός από το 2011!» περιέγραψε ο φίλος του παρουσιαστή.

«Αυτή η ιστορία δείχνει πόσο βλάκας είμαι που τους εμπιστεύτηκα» αναφώνησε εκείνη τη στιγμή ο παρουσιαστής! Σημειώνεται ότι η εταιρία, από την πλευρά της, ισχυρίζεται πως ο συγκεκριμένος χρηματιστής δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλός της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
  
ΠΗΓΗespressonews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ